Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 14.04.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb pszenno-żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże
  • masło Zambrowskie 3 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat (mleko)
  • kiełbasa żywiecka 20g składniki: mięso wieprzowe, mięso wołowe, woda, sól, emulsja kolagenowa, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, stabilizator E 451, substancja zagęszczająca 407 a, przyprawy, błonnik pszenny, ekstrakty roślinne (gluten gorczyca)
  • pomidor 25 g
  • kawa na mleku 2 procent z miodem składniki: mleko, cykoria, żyto, miód 2,5 g (gluten, mleko łącznie z laktozą)
  • jabłko

Obiad:

  • zupa marchewkowa z groszkiem zielonym z ziemniakami 250 g składniki: woda, mięso wieprzowe, marchewka, groszek zielony, mix warzyw, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól morska, śmietana: śmietanka, żywe kultury bakterii (mleko)
  • naleśniki z serem białym z musem malinowym 110 g składniki: mąka pszenna, cukier wanilinowy, cukier, mleko, jaja, twaróg półtłusty; mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii farmacji mlekowej, maliny mrożone, olej rzepakowy (gluten, jaja, mleko)
  • napój pomarańczowy 220 ml

Podwieczorek:

  • chleb pszenno-żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren (gluten)
  • jajko krojone ze szczypiorkiem, z ogórkiem zielonym 55 g (jajko)
  • herbata czarna z cytryną 200 g składniki: napar z herbaty czarnej, cytryna, miód 2 g

Wtorek 15.04.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb pszenno-żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat (mleko)
  • szynka konserwowa 25 g składniki: mięso wieprzowe z szynki, emulsja kolagenowa, woda, sól, glukoza (gluten, gorczyca)
  • papryka 20 g
  • kakao naturalne na mleku 230 ml składniki: mleko spożywcze 2 procent, kakao, cukier 3 g (mleko łącznie z laktozą, soja, gluten, cynamon)
  • banan

Obiad:

  • zupa jarzynowa z ziemniakami 250 g składniki: woda, mięso, mieszanka warzyw, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól morska, śmietana: śmietanka, żywe kultury bakterii ( mleko, seler, gluten)
  • gulasz mięsny 180 g składniki: mięso szynka, pieprz, sól morska, mąka pszenna, cebula, czosnek (seler, gluten)
  • ryż brązowy 35 g (gluten)
  • surówka z ogórka kiszonego 80 g składniki: ogórek kiszony, por, papryka, oliwa z oliwek, cukier 2 g
  • napój jabłko-mięta 230 ml składniki: woda, sok jabłkowy 100 procent, mięta, miód wielokwiatowy 3 g

Podwieczorek:

  • chleb pszenno-żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże , mieszanka ziaren (gluten)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat (mleko)
  • ser żółty 20 g składniki: ser, mleko krowie pasteryzowane, stabilizator – chlorek wapnia podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych, barwnik annato, substancje konserwujące – azotyn sodu (mleko)
  • rzodkiewka 15 g
  • herbata czarna z cytryną 200 g składniki: napar z herbaty czarnej, cytryna, miód 2 g

Środa 16.04.2025 r.

Śniadanie:

  • kasza manna na mleku z rodzynką suszoną 250 g składniki: mleko 2 procent, z laktozą, kasza manna, rodzynka suszona (mleko łącznie z laktozą, gluten, soja, gluten, dwutlenek siarki)
  • bułka angielka z masłem 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), woda, sól, drożdże, mąka sojowa (gluten, soja)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat (mleko)
  • szynka gotowana z indyka 20 g składniki: filet z indyka, woda, sól, białko sojowe, stabilizator E451, substancja żelująca E 407, błonnik pszenny, bezglutenowy, białko zwierzęce wieprzowe, przeciwutleniacze E316, ekstrakty roślinne, aromaty, regulator kwasowości E 262, substancja konserwująca E250 (gluten, gorczyca)
  • ogórek zielony 20 g
  • sok Kubuś 200 ml

Obiad:

  • krupnik z ryżu 250 g składniki: woda, ryż , mięso drobiowe, pietruszka, marchewka, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól morska (gluten, seler)
  • paluszki rybne 70 g składniki: filet z morszczuka, panier sypki, mąka pszenna, sól, drożdże, woda, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana (śladowe ilości skorupiaków, jaj, mleka, soi, selera, gorczycy)
  • ziemniaki z koperkiem 110 g
  • fasolka szparagowa 80 g składniki: fasolka, masło, bułka tarta, sól morska (mleko, gluten)
  • kompot owocowy 230 ml składniki: woda, owoce mrożone, cukier 3 g

Podwieczorek:

  • chleb pszenno-żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren (gluten)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat (mleko)
  • serek Hochland 30 g składniki: woda, odtłuszczone mleko w proszku, masło, białka mleka, sole emulgujące: E452 i E 339, aromat naturalny, sól, barwniki: karoten (gluten, mleko)
  • pomidor 25 g
  • herbata owocowa 230 ml składniki: woda, owoc maliny, hibiskus, owoc jabłka, aronii, koncentrat soku malinowego, cukier 3 g

Czwartek 17.04.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb pszenno-żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże (gluten)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: mix tłuszczowy 68 procent, tłuszczu, 50 procent, olej roślinny rzepakowy (mleko)
  • polędwica sopocka 30 g składniki: schab wieprzowy, woda, sól, białko sojowe, stabilizator E 451, błonnik pszenny, aromaty, glukoza, substancja żelująca E 407 (gluten, gorczyca)
  • ogórek kiszony 25 g
  • kawa zbożowa na mleku składniki; mleko 2 procent, kawa zbożowa, cukier 2 g (mleko)
  • ananas

Obiad:

  • zupa pomidorowa z makaronem 250 g składniki: woda, mięso drobiowe, marchew, pietruszka, seler (seler), por, kurkuma, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, pieprz, sól, śmietana: śmietanka, żywe kultury bakterii, makaron: mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, mąka z pszenicy durum (semolina), jaja płynne, woda, kurkuma (gluten, soja, jaja, sezam, mleko)
  • mięso duszone z warzywami 100 g składniki: mięso, mix warzyw, sól, pieprz czarny, sól morska (gluten, soja, seler)
  • ziemniaki 110 g
  • surówka z warzyw mieszanych 80 g składniki: marchewka, kapusta biała, kukurydza, natka pietruszki, koperek, jogurt: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych, sól morska, cukier 1 g (gluten, mleko)
  • kompot owocowy 220 ml składniki; woda, mix owoców, cukier 2g

Podwieczorek

  • bułeczka maślana z masłem 30 g składniki: mąka pszenna, woda, sól, jaja, margaryna, drożdże, cukier, środek do przetwarzania mąki Saturnus (mąka pszenna – emulgator E 472 e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy (gluten)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat (mleko)
  • dżem truskawkowy 25 g: owoce, cukier, woda, substancja żelująca – regulator kwasowość
  • herbata owocowa 220 ml składniki: woda, mix owoców, hibiskus, koncentrat soku malinowego, cukier 3 g

Piątek 18.04.2025 r.

Śniadanie:

  • bułka kajzerka 30 g składniki: mąka pszenna, mąka sojowa, kwas askorbinowy (gluten, soja), woda, sól, drożdże
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: mix tłuszczowy 68 procent, tłuszczu, 50 procent, olej roślinny rzepakowy (mleko)
  • pasztet drobiowy 20g składniki: mięso z kurczaka, skóry drobiowe, wątroba drobiowa kasza manna z pszenicy, skrobia ziemniaczana, sól, ekstrakt z selera, białko sojowe, olej rzepakowy, przeciwutleniacze, wzmacniacze smaku, substancje konserwujące, regulator kwasowości (gluten, mleko, soja)
  • ogórek zielony 20 g
  • kakao naturalne na mleku 230 ml składniki: mleko spożywcze 2 procent, kakao, cukier 3 g (mleko łącznie z laktozą, soja, gluten, cynamon)
  • jabłko

Obiad:

  • zupa zacierkowa 250 g składniki: woda, mięso drobiowe, makaron zacierki, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, ziele angielskie, zielona pietruszka, pieprz, sól morska (gluten, seler, orzechy, sezam)
  • makaron z truskawkami z jogurtem: makaron pełnoziarnisty, jogurt: śmietanka, żywe kultury bakterii, cukier, truskawki (mleko, gluten)
  • sok pomarańczowy 220 ml

Podwieczorek:

  • babka drożdżowa 60 g (mleko, gluten, jajka)
  • herbata czarna z cytryną 200 g składniki: napar z herbaty czarnej, cytryna, cukier 2 g