Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 20.01.2025r.

Śniadanie:

-  chleb pszenno – żytni z  masłem  35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże

- masło Zambrowskie 5 g składniki: (mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy ( mleko)

-  kiełbasa szynkowa 25 g składniki: mięso wieprzowe z szynki 77%, woda, sól, białko sojowe, stabilizator E 451, błonnik pszenny bezglutenowy, białko zwierzęce wieprzowe, przeciwutleniacze E 316, maltodekstryna, ekstrakty roślinne, przyprawy, cukier gronowy, wzmacniacz smaku E 621, (gluten, gorczyca, soja)  (gluten, mleko, soja)

- ogórek kiszony  20 g

- kakao z miodem 3 g składniki: mleko 2%, miód 2 g, kakao (gluten, soja, cynamon, mleko łącznie z laktozą)

- brzoskwinia

Obiad:

- kapuśniak  z ziemniakami  220 g składniki: woda, mięso w/p, kapusta kiszona ,pietruszka, marchewka, seler, (seler) por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól morska, mieszanka warzyw, śmietana: śmietanka, żywe kultury bakterii (soja, sezam, mleko, gluten)

- makaron razowy  z truskawkami  (35g+60g) z sosem jogurtowym (40g) składniki: makaron : mąka makaronowe pszenna pełnoziarnista, truskawki, jogurt naturalny : mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii, cukier 2g ( mleko, gluten, orzeszki ziemne, sezam)

- sok Kubuś

 Podwieczorek:

- chleb pszenno – żytni z mieszanką ziaren 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże ( mieszanka ziaren: płatki żytnie, płatki owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie)

- masło  Zambrowskie  5 g składniki : mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy ( mleko)

- ser żółty  35 g składniki: ser : mleko krowie pasteryzowane, stabilizator – chlorek wapnia podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych, barwnik annato, sub. konserwujące – azotyn sodu (mleko)

- pomidor 20 g

- herbata  220 ml składniki: woda, herbata, cukier 3 g

 

Wtorek 21.01.2025r.

Śniadanie:

- chleb pszenno – żytni z mieszanką ziaren 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże ( mieszanka ziaren: płatki żytnie, płatki owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie)

- masło  Zambrowskie  5 g składniki: olej roślinny rzepakowy, śmietanka , barwnik annato, aromat (mleko

- parówka drobiowa na ciepło 20 g składniki: mięso drobiowe, woda, sól, emulsja kolagenowa, stabilizator E 451, przyprawy, błonniki: grochowy, sojowy, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacze: E 316, E 315, ekstrakt drożdży, regulator kwasowości E 262,substancja konserwująca 250 (gluten, gorczyca, soja)

- rzodkiewka 20 g

- keczup

- kawa zbożowa  na mleku 2% z miodem 3g składniki: mleko, cykoria, żyto, miód   2 g, (gluten, mleko łącznie z laktozą)

- mandarynka

Obiad:

-  zupa grysikowa  250 g składniki: woda, mięso drobiowe, kasza manna, marchewka, pietruszka, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól morska (soja,orzechy, seler, sezam)

- filet z Miruny 70 g składniki: filet z Miruny, jajka, bułka tarta, sól morska, olej rzepakowy , pieprz cytrynowy (ryba, jajka, gluten)

- ziemniaki 110 g

 - surówka z kapusty kiszonej  80 g składniki: kapusta, por, marchewka, sól morska, pieprz czarny, oliwa z oliwek, cukier 0,5 g

- napój jabłko – mięta  230 ml składniki : woda, sok jabłkowy, mięta, miód 3 g

Podwieczorek: 

- bułeczka maślana z masłem z dżemem 30 g składniki: maka pszenna, woda, sól,jaja, margaryna, drożdże, cukier, środek do przetwarzania mąki Saturnus (mąka pszenna – emulgator E 472 e, maka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy,

 - dżem truskawkowy niskosłodzony  20 g składniki: truskawka, cukier, woda, substancja żelująca – regulator kwasowości

- herbata 230ml  składniki:  woda, cytryna,  herbata, goździki, cukier 2 g

 

Środa 22.01.2025r.

Śniadanie:

- płatki wielozbożowe płatki śniadaniowe na mleku    250g  składniki: mleko 2%, mąka 76%, ( pszenna, ryżowa, pszenna pełnoziarnista, owsiana, kukurydziana, jęczmienna) cukier, inulina, skrobia pszenna, olej słonecznikowy, cynamon, melasa trzcinowa, regulator kwasowości: fosforan sodu: emulgator: lecytyna, aromaty (mleko z laktozą, soja, orzechy)

-  masło  Zambrowskie 5 g składniki: olej roślinny rzepakowy, śmietanka, barwnik annato, aromat (mleko)

- bułka angielka z masłem 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), woda, sól, drożdże, mąka sojowa (gluten, soja)

- serek Danio 25 g składniki : serek : twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier, naturalny aromat waniliowy, kultury bakterii mlekowych (mleko)

- sok Kubuś

Obiad:

- zupa pomidorowa  z  natką pietruszki  250 g składniki: woda, mięso w/p, koncentrat pomidorowy, pietruszka, marchewka, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól morska, makaron: maka pszenna, śmietana: śmietanka, mleko, żywe kultury bakterii naturalnych (soja, seler, gluten)

- ziemniaki z wody z koperkiem 110 g

- mięso duszone z warzywami 60 g składniki: mięso w/p, mix warzyw, mieszanka ziół, sól morska, pieprz, olej rzepakowy (seler, gluten)

- surówka z warzyw mieszanych  80 g składniki: kapusta biała, marchewka, seler, por, żurawina suszona, majonez, sól morska, cukier 1 g ( mleko, seler, dwutlenek siarki, gluten)

- kompot wiśniowy 220 ml składniki: woda, wiśnie, cukier 3 g

Podwieczorek:

-  chleb pszenno - żytni z ziarnami z  masłem  35 g składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren (gluten)

-  masło  Zambrowskie 5 g składniki: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (śmietana, mleko)

- szynka gotowana  20 g składniki: mięso wieprzowe z szynki,  woda, sól, białko zwierzęce, białko sojowe,  stabilizator E 451, błonnik pszenny, aromaty, regulator kwasowości, substancja konserwująca E 250 (gluten, gorczyca, seler, soja)

- papryka 20 g

- herbata malinowa 230 ml składniki: woda, owoc maliny, hibiskus, owoc jabłka, aronii, koncentrat soku malinowego, cukier 3g

 

 Czwartek 23.01.2025r.

Śniadanie:

- chleb pszenno – żytni z ziarnami  35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren (płatki żytnie, płatki owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie, dynia)

- masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik  annato, aromat (mleko)

- szynka drobiowa 20 g  składniki: mięso drobiowe z fileta kurczaka (81%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, błonniki roślinne (cytrynowy, ziemniaczany), białko indycze, cukier, aromaty przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja konserwująca: azotyn sodu

-  ogórek zielony 20 g

- mleko  220 ml (mleko)

- mandarynka

Obiad:

- zupa fasolowa  z ziemniakami 250 g składniki: woda, ziemniaki, mięso w/p, fasola Jaś ,seler, por, ziele angielskie, zielona pietruszka, pieprz, sól morska , śmietana śmietanka, mleko, żywe kultury bakterii naturalnych( gluten,seler)

- filet drobiowy w sosie śmietanowym 130  g składniki: filet z kurczaka, śmietana: śmietanka, żywe kultury bakterii,mąka pszenna, sól morska, pieprz, olej rzepakowy, por ( gluten, mleko)

kasza pęczak 35 g (gluten)

- surówka grecka 80 g składniki: sałata , rzodkiewka, pomidor, papryka, ogórek zielony, pestki dyni, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól morska, koperek, cukier 1 g (soja, gluten)

- kompot owocowy  220 ml składniki; woda, owoce mrożone, miód  2 g

Podwieczorek:

- ciastka kruche 60 g składniki: mąka pszenna , woda, cukier, margaryna, mleko w proszku odtłuszczone, substancja konserwująca sorbinian potasu, sól,lecytyna sojowa, kwas cytrynowy,  aromat , barwnik beta karoten, glukoza,( gluten, soja)

- herbata czarna z cytryną 200 g składniki : napar z herbaty czarnej, cytryna, cukier 3 g

 

Piątek 24.01.2025 r.

Śniadanie:

- chleb pszenno – żytni z mieszanką ziaren 35 g składniki: mąka pszenna (gluten),mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże ( mieszanka ziaren: płatki żytnie, płatki owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie)

- masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat (mleko)

- kiełbasa krakowska 25 g składniki: mięso wieprzowe, mięso wołowe, woda, sól, emulsja kolagenowa, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, stabilizator E 451,substancja zagęszczająca 407 a, przyprawy, błonnik pszenny, ekstrakty roślinne (gluten, soja, gorczyca)

- pomidor 25g

 - kawa zbożowa  na mleku 2% z miodem 3g składniki: mleko, cykoria, żyto, miód  2 g  (gluten, mleko łącznie z laktozą)

- jabłko

Obiad:

- zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym  250 g składniki: woda, mięso w/p , brokuła, marchew, pietruszka, seler (seler), zielona pietruszka, pieprz, sól morska, śmietana: śmietanka, żywe kultury bakterii, grosze ptysiowy: jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól (seler, gluten, mleko, jajka)

- łazanki z kapustą z mięsem z makaronem 180 g składniki: mięso w/p, kapusta kiszona, makaron pełnoziarnisty ,sól morska, mix przypraw, cebula, olej rzepakowy ( soja, seler, gluten)

- herbata malinowa 230 ml składniki: woda, owoc maliny, hibiskus, owoc jabłka, aronii, koncentrat soku malinowego, cukier 3g

Podwieczorek:

- pączuszki  drożdżowe  60 g składniki: mąka pszenna ,woda, cukier, sól, margaryna, drożdże, błonnik, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, środek do przetwarzania mąki Saturnus, emulator E 472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, jajka, enzymy, aromat: annat, karoteny, witaminy: A,D,E, substancje konserwujące  - E211, E202,olej rzepakowy , barwnik E122 i E 124 (soja, gluten, jajka, soja)

- herbata czarna z cytryną 200 g składniki : napar z herbaty czarnej, cytryna, cukier 3 g

 

 Z niezależnych od nas przyczyn jadłospis w danym dniu może ulec zmianie, za co przepraszamy.