Jadłospis
Poniedziałek 03.11.2025 r.
Śniadanie:
- chleb pszenno – żytni z ziarnami masłem 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren (płatki żytnie, płatki owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie, dynia)
- masło Zambrowskie 5 g składniki: (mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy ( mleko)
- pasztet drobiowy 20 g składniki: mięso z kurczaka, skóry drobiowe, wątroba drobiowa
kasza manna z pszenicy, skrobia ziemniaczana, sól, ekstrakt z selera, białko sojowe, olej rzepakowy, przeciwutleniacze, wzmacniacze smaku, substancje konserwujące, regulator kwasowości (gluten, mleko, soja) - papryka 25g
- kakao z miodem 3 g składniki: mleko 2%, miód, kakao (gluten, soja, cynamon, mleko łącznie z laktozą)
- mandarynka
Obiad:
- krupnik z ryżu 250 g składniki: woda, mięso w/p, ryż, marchew, pietruszka, seler (seler), por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, pieprz, sól morska (mleko, gorczyca, gluten, soja, sezam)
- makaron razowy z serem białym z jogurtem (35g+80g) z sosem jogurtowym (40g) składniki: makaron: mąka makaronowe pszenna pełnoziarnista, twaróg: mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii farmacji mlekowe, jogurt naturalny: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii, cukier 2 g (jaja, mleko, gluten)
- sok owocowy 100% 200 ml
Podwieczorek:
- chleb pszenny – żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże
- masło Zambrowskie 5 g składniki: (mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (mleko)
- pasta z tuńczyka z szczypiorkiem 40 g składniki: tuńczyk, szczypiorek, ogórek kiszony, majonez, pieprz, sól morska (jajko, mleko)
- herbata czarna z cytryną 200 g składniki: napar z herbaty czarnej, cytryna, cukier
Wtorek 04.11.2025 r.
Śniadanie:
- płatki owsiane na mleku z żurawiną składniki: mleko 2%, płatki owsiane, żurawina suszona, miód 1 g (mleko, gluten, soja, dwutlenek siarki)
- bułka angielka z masłem 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), woda, sól, drożdże, mąka sojowa (gluten, soja)
- masło Zambrowskie 5 g składniki: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (mleko)
- kiełbasa żywiecka 20g składniki: mięso wieprzowe, mięso wołowe, woda, sól, emulsja kolagenowa, skrobia ziemniaczana,białko sojowe, stabilizator E 451, substancja zagęszczająca 407 a, przyprawy, błonnik pszenny, ekstrakty roślinne (gluten gorczyca)
- pomidor 25 g
- jabłko
Obiad:
- zupa zacierkowa 250 g składniki: woda, makaron zacierki: mąka pszenna makaronowa, typ 400, jajka, mięso drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, pieprz, sól morska (gluten, seler, jajka)
- polędwiczki panierowane 60 g składniki: polędwiczki w/p, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy, sól morska, pieprz (mleko, gluten)
- ziemniaki puree z koperkiem 110 g składniki: ziemniaki, mleko, masło: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat, koperek (mleko łącznie z laktozą)
- fasolka szparagowa 90 g składniki: fasolka szparagowa, masło: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat, bułka tarta, sól morska (gluten, mleko)
- kompot owocowy 200 ml składniki: woda, owoce, cukier 2 g
Podwieczorek:
- chleb pszenno - żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże (gluten)
- masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat (mleko)
- ser żółty 35 g składniki: ser: mleko krowie pasteryzowane, stabilizator – chlorek wapnia podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych, barwnik annato, sub. konserwujące – azotyn sodu (mleko)
- papryka 20 g
- herbata 230 ml z cytryną, miód, składniki: woda, herbata, miód 3 g
Środa 05.11.2025 r.
Śniadanie:
- chleb pszenno – żytni z masłem 35g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże (gluten, soja)
- polędwica sopocka 25 g składniki: mięso wieprzowe - schab, woda, sól, białko sojowe, stabilizator E 451, błonnik pszenny bezglutenowy, białko zwierzęce wieprzowe (gluten, gorczyca)
- liść sałaty/ rzodkiewka 20 g
- keczup 10 g
- kawa zbożowa na mleku 2% z miodem 3 g składniki: mleko, cykoria, żyto, miód (gluten, mleko łącznie z laktozą)
- melon
Obiad:
- - zupa pomidorowa z makaronem 250 g składniki: woda, mięso w/p, mięso w/p, koncentrat pomidorowy, seler, marchew, pietruszka, por, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, śmietana: śmietanka, żywe kultury bakterii naturalnych, makaron ( seler, soja, gluten, mleko)
- paluszki rybne 60 g składniki: filet z morszczuka, panierka sypki, mąka pszenna, sól, drożdże, woda, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana (śladowe ilości skorupiaków, jaj, mleka, soi, selera, gorczycy)
- ziemniaki 110 g
- marchewka mini na ciepło 80 g składniki: marchewka mini, masło: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50%, olej roślinny rzepakowy, sól morska, mąka pszenna (mleko, gluten)
- kompot owocowy 220 ml składniki; woda, owoce mrożone, cukier 2g
Podwieczorek:
- bułka maślana z masłem 35 g składniki: mąka pszenna, woda, sól, jaja, margaryna, drożdże, cukier, środek do przetwarzania mąki Saturnus (mąka pszenna – emulgator E 472 e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy
- masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (mleko)
- dżem wiśniowy 20 g składniki: wiśnie, cukier, woda, substancja żelująca – regulator kwasowość
- herbata owocowa 200 ml składniki: woda, dzika róża (44%), hibiskus, aromat, żurawina (0, 5%), maltodekstryna, cukier 3 g
Czwartek 06.11.2025 r.
Śniadanie:
- chleb pszenno – żytni z ziarnami masłem 35g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren
- parówka na ciepło 60 g składniki: mięso w/p, woda, sól, emulsja kolagenowa, stabilizator E 451, przyprawy, błonniki: grochowy, sojowy, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacze: E 316, E 315, ekstrakt drożdży, regulator kwasowości E 262, substancja konserwująca 250 (gluten, gorczyca, soja)
- keczup 10 g
- papryka 20 g
- kakao z miodem 3 g składniki: mleko 2%, miód, kakao (gluten, soja, cynamon, mleko łącznie z laktozą)
- mix suszonych owoców 50 g składniki: żurawina, płatki migdałów, orzechy włoskie, rodzynki (soja, gluten, dwutlenek siarki)
Obiad:
- zupa kapuśniak z ziemniakami 225 g składniki: woda, mięso w/p, kapusta kiszona, ziemniaki, pietruszka, marchewka, seler (seler), por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól morska (gluten, seler)
- sztuka mięsa w sosie własnym 110 g składniki: szynka w/p, papryka słodka, cebula, olej rzepakowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól morska, pieprz czarny, mąka pszenna (gluten, soja, sezam)
- kasza jęczmienna 35 g (gluten)
- ogórek zielony 70 g
- lemoniada pomarańczowa 230 ml składniki: woda,sok pomarańczowy
Podwieczorek:
- jogurt owocowy 115 g składniki: mleko odtłuszczone, serwatka, woda, cukier, śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna, żywe kultury bakterii, aromat, proszek truskawkowy, barwnik (gluten, jaja, mleko)
- wafle kukurydziane (grys kukurydziany)
Piątek 07.11.2025 r.
Śniadanie:
- chleb pszenno – żytni z ziarnami masłem 35g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren
- masło Zambrowskie 2, 5g składniki: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (śmietana, mleko)
- szynka z indyka 25 g składniki: sól, białko sojowe, stabilizator E 451, błonnik pszenny bezglutenowy, białko zwierzęce wieprzowe, przeciwutleniacz E 316, ekstrakty roślinne, substancja żelująca E 407, regulator kwasowości E 262, substancja konserwująca E 250 (gluten, mleko, soja)
- pomidor 20g
- mleko 2% 220 ml (mleko łącznie z laktozą)
- pomarańcza
Obiad:
- zupa marchewkowa z ziemniakami z groszkiem zielonym 250g składniki: woda, mix warzyw, ziemniaki, groszek, śmietana: śmietanka, żywe kultury bakterii (gluten, soja, mleko, seler)
- makaron razowy z szpinakiem z piersią z kurczaka z jogurtem, składniki: makaron: mąka makaronowe pszenna pełnoziarnista, szpinak, czosnek, pierś z kurczaka, jogurt: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii, mix przypraw (jaja, mleko, gluten)
- herbata owocowa 200 ml składniki: woda, dzika róża (44%), hibiskus, aromat, żurawina (0, 5%), maltodekstryna, cukier 3 g
Podwieczorek:
- kisiel owocowy 110 g składniki: mleko 2%, cukier, maliny, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana (mleko, gluten)
- ciastka kruche 60 g składniki: mąka pszenna, woda, cukier, margaryna, mleko w proszku odtłuszczone, substancja konserwująca sorbinian potasu, sól (lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, aromat, barwnik beta karoten, glukoza (mleko, gluten, soja)
Z niezależnych od nas przyczyn jadłospis w danym dniu może ulec zmianie, za co przepraszamy.
