Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Poniedziałek 16.06.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb pszenno-żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże (gluten)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (śmietana, mleko)
  • kiełbasa żywiecka 25g składniki: mięso wieprzowe, mięso wołowe, woda, sól, emulsja kolagenowa, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, stabilizator E 451, substancja zagęszczająca 407a, przyprawy, błonnik pszenny, ekstrakty roślinne (gluten, mleko, soja)
  • ogórek zielony 20 g
  • mleko 220 ml (mleko)
  • arbuz

Obiad:

  • zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami 250 g składniki: woda, mięso w/p, soczewica czerwona, czosnek, marchew, seler, pietruszka, por, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól morska (seler, gluten)
  • naleśniki z serem białym z polewą malinową: mleko, mąka pszenna, jajka, cukier, twaróg: mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, żywe kultury bakterii, jogurt naturalny: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii, olej rzepakowy, maliny (jaja, mleko, gluten)
  • herbata owocowa 220 ml składniki: woda, malina, hibiskus, koncentrat soku malinowego, cukier 2 g

Podwieczorek:

  • chleb pszenno-żytni z mieszanką ziaren 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże (mieszanka ziaren: płatki żytnie, płatki owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (mleko)
  • jajko krojone 30g (jajko)
  • mix warzyw 25 g składniki: pomidor, szczypiorek
  • herbata czarna z cytryną 200 g składniki: napar z herbaty czarnej, cytryna, cukier 3 g

Wtorek 17.06.2025 r.

Śniadanie:

  • makaron zacierka na mleku: makaron zacierka: zacierki: mąka pszenna, jaja, woda, mleko 2 % (mleko, jajka, gluten)
  • bułka montówka 35 g składniki: mąka pszenna, mąka sojowa, kwas askorbinowy, woda, sól, drożdże (gluten, soja)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat (mleko)
  • szynka biała 25 g składniki: mięso wieprzowe z szynki, woda, sól, białko zwierzęce, białko sojowe, stabilizator E451, błonnik pszenny, aromaty, regulator kwasowości, substancja konserwująca E250 (gluten, gorczyca, seler, soja)
  • rzodkiewka 20g
  • banan

Obiad:

  • kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami 250 g składniki: woda, mięso w/p, kapusta, marchew, ziemniaki, seler, pietruszka, por, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól morska (seler, gluten)
  • filet z kurczaka z warzywami z ryżem 160 g składniki: woda, filet z kurczaka, ryż, mix warzyw, sól morska, pieprz czarny, cebula, olej rzepakowy, sos sojowy: woda, soja, mąka pszenna, imbir, mąka ziemniaczana (gluten, seler, soja )
  • napój jabłko-mięta 220 ml składniki: woda, sok jabłkowy 100%, mięta

Podwieczorek:

  • chleb pszenno-żytni z ziarnami z masłem 35g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren
  • serek Almette 25 g składniki: ser twarogowy odtłuszczony, jogurt naturalny, masło, białka mleka, sól(mleko)
  • pomidor / orzechy włoskie 20 g (soja, orzechy, gluten)
  • herbata z cytryną 200 ml składniki: napar z herbaty, cytryna, cukier 3g

Środa 18.06.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb pszenno -żytni z ziarnami masłem 35g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren
  • masło Zambrowskie 2,5g składniki: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (śmietana, mleko)
  • polędwica sopocka 30 g składniki: schab wieprzowy, woda, sól, białko sojowe, stabilizator E 451, błonnik pszenny, aromaty, glukoza,substancja żelująca E 407 (gluten, gorczyca)
  • ogórek zielony 25 g
  • mleku (mleko łącznie z laktozą)
  • jabłko

Obiad:

  • krupnik mazurski 250 g składniki: woda, mięso drobiowe, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, pieprz, sól morska (seler)
  • ryba Miruna z/s 60 g składniki: filet z Miruny z/s, mąka pszenna, bułka tarta, jajka, olej rzepakowy, sól morska, pieprz czarny (ryba, gluten, jaja)
  • ziemniaki z koperkiem 110 g
  • surówka z kapusty z jogurtem z pestkami dyni 80 g składniki: kapusta biała, marchewka, ogórek zielony, kukurydza, por, sól morska, nać, koperek, pieprz, jogurt: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii, pestki dyni (mleko, soja, dwutlenek siarki)
  • kompot owocowy 230 ml składniki: woda, mix owoców, miód 3 g

Podwieczorek:

  • ciasto jogurtowe z truskawką 60 g składniki: mąka pszenna, woda, cukier, sól, środek do przetwarzania mąki Saturnus, emulator E 472e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy,truskawka (soja, gluten)
  • herbata czarna z cytryną 200 g składniki: napar z herbaty czarnej, cytryna, cukier 3 g

Piątek 20.06.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb pszenno-żytni z masłem 35g składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże (gluten)
  • masło Zambrowskie 2,5 g składniki: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (mleko)
  • pasztet drobiowy 20g składniki: mięso z kurczaka, skóry drobiowe, wątroba drobiowa
  • kasza manna z pszenicy, skrobia ziemniaczana, sól, ekstrakt z selera, białko sojowe, olej rzepakowy, przeciwutleniacze, wzmacniacze smaku, substancje konserwujące, regulator kwasowości (gluten, mleko, soja)
  • ogórek kiszony 20g
  • kawa zbożowa na mleku 2% składniki: mleko, cykoria, żyto, miód 2 g (gluten, mleko łącznie z laktozą)
  • ananas

Obiad:

  • zupa pomidorowa z ryżem 250 g składniki: woda, mięso drobiowe, ryż, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler (seler), por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, pieprz, sól morska, śmietana: śmietanka, mleko, żywe kultury bakterii naturalnych (seler, mleko)
  • makaron z sosem jogurtowym z truskawkami, składniki: makaron pełnoziarnisty, truskawki, jogurt: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii, cukier 2 g (mleko, gluten)
  • kompot owocowy 230 ml składniki: woda, mix owoców, cukier 3 g

Podwieczorek:

  • ciastka kruche 60 g składniki: mąka pszenna, woda, cukier, margaryna, mleko w proszku odtłuszczone, substancja konserwująca sorbinian potasu, sól, lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, aromat, barwnik beta karoten, glukoza, (gluten, soja)
  • mleko smakowe 200 ml składniki: mleko niespasteryzowanie, aromat truskawkowy stabilizator, barwnik, cukier (mleko)

Z niezależnych od nas przyczyn jadłospis w danym dniu może ulec zmianie, za co przepraszamy.