Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 03.11.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb pszenno – żytni z ziarnami masłem 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren (płatki żytnie, płatki owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie, dynia)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: (mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy ( mleko)
  • pasztet drobiowy 20 g składniki: mięso z kurczaka, skóry drobiowe, wątroba drobiowa
    kasza manna z pszenicy, skrobia ziemniaczana, sól, ekstrakt z selera, białko sojowe, olej rzepakowy, przeciwutleniacze, wzmacniacze smaku, substancje konserwujące, regulator kwasowości (gluten, mleko, soja)
  • papryka 25g
  • kakao z miodem 3 g składniki: mleko 2%, miód, kakao (gluten, soja, cynamon, mleko łącznie z laktozą)
  • mandarynka

Obiad:

  • krupnik z ryżu 250 g składniki: woda, mięso w/p, ryż, marchew, pietruszka, seler (seler), por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, pieprz, sól morska (mleko, gorczyca, gluten, soja, sezam)
  • makaron razowy z serem białym z jogurtem (35g+80g) z sosem jogurtowym (40g) składniki: makaron: mąka makaronowe pszenna pełnoziarnista, twaróg: mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, kultury bakterii farmacji mlekowe, jogurt naturalny: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii, cukier 2 g (jaja, mleko, gluten)
  • sok owocowy 100% 200 ml

Podwieczorek:

  • chleb pszenny – żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: (mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (mleko)
  • pasta z tuńczyka z szczypiorkiem 40 g składniki: tuńczyk, szczypiorek, ogórek kiszony, majonez, pieprz, sól morska (jajko, mleko)
  • herbata czarna z cytryną 200 g składniki: napar z herbaty czarnej, cytryna, cukier

Wtorek 04.11.2025 r.

Śniadanie:

  • płatki owsiane na mleku z żurawiną składniki: mleko 2%, płatki owsiane, żurawina suszona, miód 1 g (mleko, gluten, soja, dwutlenek siarki)
  • bułka angielka z masłem 35 g składniki: mąka pszenna (gluten), woda, sól, drożdże, mąka sojowa (gluten, soja)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (mleko)
  • kiełbasa żywiecka 20g składniki: mięso wieprzowe, mięso wołowe, woda, sól, emulsja kolagenowa, skrobia ziemniaczana,białko sojowe, stabilizator E 451, substancja zagęszczająca 407 a, przyprawy, błonnik pszenny, ekstrakty roślinne (gluten gorczyca)
  • pomidor 25 g
  • jabłko

Obiad:

  • zupa zacierkowa 250 g składniki: woda, makaron zacierki: mąka pszenna makaronowa, typ 400, jajka, mięso drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, pieprz, sól morska (gluten, seler, jajka)
  • polędwiczki panierowane 60 g składniki: polędwiczki w/p, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy, sól morska, pieprz (mleko, gluten)
  • ziemniaki puree z koperkiem 110 g składniki: ziemniaki, mleko, masło: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat, koperek (mleko łącznie z laktozą)
  • fasolka szparagowa 90 g składniki: fasolka szparagowa, masło: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat, bułka tarta, sól morska (gluten, mleko)
  • kompot owocowy 200 ml składniki: woda, owoce, cukier 2 g

Podwieczorek:

  • chleb pszenno - żytni z masłem 35 g składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże (gluten)
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik annato, aromat (mleko)
  • ser żółty 35 g składniki: ser: mleko krowie pasteryzowane, stabilizator – chlorek wapnia podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych, barwnik annato, sub. konserwujące – azotyn sodu (mleko)
  • papryka 20 g
  • herbata 230 ml z cytryną, miód, składniki: woda, herbata, miód 3 g

Środa 05.11.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb pszenno – żytni z masłem 35g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże (gluten, soja)
  • polędwica sopocka 25 g składniki: mięso wieprzowe - schab, woda, sól, białko sojowe, stabilizator E 451, błonnik pszenny bezglutenowy, białko zwierzęce wieprzowe (gluten, gorczyca)
  • liść sałaty/ rzodkiewka 20 g
  • keczup 10 g
  • kawa zbożowa na mleku 2% z miodem 3 g składniki: mleko, cykoria, żyto, miód (gluten, mleko łącznie z laktozą)
  • melon

Obiad:

  • - zupa pomidorowa z makaronem 250 g składniki: woda, mięso w/p, mięso w/p, koncentrat pomidorowy, seler, marchew, pietruszka, por, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, śmietana: śmietanka, żywe kultury bakterii naturalnych, makaron ( seler, soja, gluten, mleko)
  • paluszki rybne 60 g składniki: filet z morszczuka, panierka sypki, mąka pszenna, sól, drożdże, woda, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana (śladowe ilości skorupiaków, jaj, mleka, soi, selera, gorczycy)
  • ziemniaki 110 g
  • marchewka mini na ciepło 80 g składniki: marchewka mini, masło: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50%, olej roślinny rzepakowy, sól morska, mąka pszenna (mleko, gluten)
  • kompot owocowy 220 ml składniki; woda, owoce mrożone, cukier 2g

Podwieczorek:

  • bułka maślana z masłem 35 g składniki: mąka pszenna, woda, sól, jaja, margaryna, drożdże, cukier, środek do przetwarzania mąki Saturnus (mąka pszenna – emulgator E 472 e, mąka sojowa, kwas askorbinowy, enzymy
  • masło Zambrowskie 5 g składniki: śmietanka, mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (mleko)
  • dżem wiśniowy 20 g składniki: wiśnie, cukier, woda, substancja żelująca – regulator kwasowość
  • herbata owocowa 200 ml składniki: woda, dzika róża (44%), hibiskus, aromat, żurawina (0, 5%), maltodekstryna, cukier 3 g

Czwartek 06.11.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb pszenno – żytni z ziarnami masłem 35g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren
  • parówka na ciepło 60 g składniki: mięso w/p, woda, sól, emulsja kolagenowa, stabilizator E 451, przyprawy, błonniki: grochowy, sojowy, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacze: E 316, E 315, ekstrakt drożdży, regulator kwasowości E 262, substancja konserwująca 250 (gluten, gorczyca, soja)
  • keczup 10 g
  • papryka 20 g
  • kakao z miodem 3 g składniki: mleko 2%, miód, kakao (gluten, soja, cynamon, mleko łącznie z laktozą)
  • mix suszonych owoców 50 g składniki: żurawina, płatki migdałów, orzechy włoskie, rodzynki (soja, gluten, dwutlenek siarki)

Obiad:

  • zupa kapuśniak z ziemniakami 225 g składniki: woda, mięso w/p, kapusta kiszona, ziemniaki, pietruszka, marchewka, seler (seler), por, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól morska (gluten, seler)
  • sztuka mięsa w sosie własnym 110 g składniki: szynka w/p, papryka słodka, cebula, olej rzepakowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól morska, pieprz czarny, mąka pszenna (gluten, soja, sezam)
  • kasza jęczmienna 35 g (gluten)
  • ogórek zielony 70 g
  • lemoniada pomarańczowa 230 ml składniki: woda,sok pomarańczowy

Podwieczorek:

  • jogurt owocowy 115 g składniki: mleko odtłuszczone, serwatka, woda, cukier, śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna, żywe kultury bakterii, aromat, proszek truskawkowy, barwnik (gluten, jaja, mleko)
  • wafle kukurydziane (grys kukurydziany)

Piątek 07.11.2025 r.

Śniadanie:

  • chleb pszenno – żytni z ziarnami masłem 35g składniki: mąka pszenna (gluten), mąka żytnia, zakwas, woda, sól, drożdże, mieszanka ziaren
  • masło Zambrowskie 2, 5g składniki: mix tłuszczowy 68% tłuszczu, 50% olej roślinny rzepakowy (śmietana, mleko)
  • szynka z indyka 25 g składniki: sól, białko sojowe, stabilizator E 451, błonnik pszenny bezglutenowy, białko zwierzęce wieprzowe, przeciwutleniacz E 316, ekstrakty roślinne, substancja żelująca E 407, regulator kwasowości E 262, substancja konserwująca E 250 (gluten, mleko, soja)
  • pomidor 20g
  • mleko 2% 220 ml (mleko łącznie z laktozą)
  • pomarańcza

Obiad:

  • zupa marchewkowa z ziemniakami z groszkiem zielonym 250g składniki: woda, mix warzyw, ziemniaki, groszek, śmietana: śmietanka, żywe kultury bakterii (gluten, soja, mleko, seler)
  • makaron razowy z szpinakiem z piersią z kurczaka z jogurtem, składniki: makaron: mąka makaronowe pszenna pełnoziarnista, szpinak, czosnek, pierś z kurczaka, jogurt: mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii, mix przypraw (jaja, mleko, gluten)
  • herbata owocowa 200 ml składniki: woda, dzika róża (44%), hibiskus, aromat, żurawina (0, 5%), maltodekstryna, cukier 3 g

Podwieczorek:

  • kisiel owocowy 110 g składniki: mleko 2%, cukier, maliny, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana (mleko, gluten)
  • ciastka kruche 60 g składniki: mąka pszenna, woda, cukier, margaryna, mleko w proszku odtłuszczone, substancja konserwująca sorbinian potasu, sól (lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, aromat, barwnik beta karoten, glukoza (mleko, gluten, soja)

Z niezależnych od nas przyczyn jadłospis w danym dniu może ulec zmianie, za co przepraszamy.